Velfærdsteknologi øger livskvalitet

Velfærdsteknologi - en vej til en bedre dagligdag for borgerne. På Sofiegården gør vi brug af flere og flere teknologiske muligheder, som er med til at øge velvære, livskvalitet og selvbestemmelse - vi har fokus på den rehabiliterende tilgang.

Motiview
Motiview

MOTIview cykling - her taler damerne om, hvor de er henne og hvor langt de har cyklet. Læs mere her 

_______________________

.
.
.
.

Bordprojektor -  

Udsagn:

”Sikke flotte farver” - for eksempel sort hvide blomsterbilleder som forandres til at være farvebelagt ved berøring med hånden.

”Neeej hvor sjovt” - Respons til bobler man kan prøve at ramme/fange med hånden, vand som laver bølger ved berøring, fisk der bevæger sig ved berøring og æg der slåes ud ved berøring.

Det er fantastisk at det kan lade sig gøre” - siges om teknologiens muligheder. Generelt smil og latter. 

Blomsterbilleder giver anledning til en snak om de forskellige blomsternavne. Et billede af et juletræ hvor beboer tænder lys på træet ved berøring, i baggrunden spilles der julemusik og en af beboerne kunne huske (til stor begejstring fra andre beboer og personale) at julemelodien var sunget af Bing Crosby.

Desuden mulighed for reminiscensbilleder af eksempelvis vaskepulver med en lille quiz med spørgsmål, hvor man skal gætte navnet på vaskepulveret.

___________________________

Desforuden gør vi brug af Carendo badestolen, Raizer løftestol, GPS med flere.